вторник, 24 декември 2019 г.

ВКУСЕН И ЛЕСЕН ТИКВЕНИК ОТ РЕЦЕПТИТЕ НА БАБА


снимки:ЖИВКО МИХАЛЕВ 

Продукти:
-1 пакет кори (може и повече,според плънката)
-1 ч.ч. захар или повече ако обичате по-сладко в зависимост от количеството на тиквата
-канела на вкус
-около четвърт настъргана тиква-количеството е по желание
количеството на всички съставки може да се променя,според вкусовете и корите,с които разпполагаме



Приготвяне:
отцеждаме хубаво водата от тиквата
смесваме тиквата,захарта и канелата.
 Разстиламе корите.Всеки лист намазваме с маргарин или масло в началото.Ако е масло трябва да е разтопено.Нанасяме слой от тиквената смес в началото на кората.Навиваме на руло,след което леко усукваме,за да стане,като надиплено.
Намазваме тавата с маргарин и належдаме навитите парчета,според формата на тавата,след което намазваме с маргарин корите отгоре и печем на 200 градуса.Като се изпече напръскваме леко със студена вода,за да не остане твърд.Като изстине го нарязваме на желаните парчета,редим го в чинията за сервиране и пожелание поръсваме с пудра захар.
 Добър апетит!





















Няма коментари:

Публикуване на коментар