сряда, 15 март 2017 г.

СПАГЕТИ С ТЕЛЕШКА КАЙМА


Продукти:телешка кайма-0,400-0,500 кг.,може и смес.1 глава лук,4-5 скилидки чесън,пипер-1 бр.,1 консерва домати,спагети-1 пакет,сол,чубрица,черен пипер,магданоз,целина,подправка за спагети-смес,кашкавал за поръсване отгоре-по желание,1 лъжица захар за соса.
Приготвяне:Слагаме вода на котлона да заври.Добавяме лъжица сол и спагетите.Варим 15-20 мин. да готовност.Сваляме от котлона и изцеждаме водата,без да изплакваме със студена.За соса,слагаме олио в съд на котлона.Добавяме лука и чесъна и малко вода,за да не се пържи.Като поомекнат слагаме каймата и бъркаме,докато смени леко цвета си и стане еднородна смес.Слагаме пипера,доматите и подправките и още вода,докато се получи желаната гъстота на соса.Не е нужно да се използват всички подправки,а само тези,които обичате,а може и от вас да добавите.Аз лично ги слагам всички.След 5-6 мин. по преценка,сваляме соса.Изсипваме спагетите в тавата,в която ще ги печем.Отгоре ги заливаме с готовия сос.И гарнираме с настърган кашкавал-около 50 г.-може и повече и по-малко.Печем на нормална фурна.Като са готови ги вадим и чакаме да изстинат малко,за да могат да се режат и да се сервират в определена форма,а не да се разплуят из цялата чиния.ПРИЯТЕН АПЕТИТ!снимки,видео и рецептата приготви:Диди Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар